onsdag 4 mars 2009

Litet information i väntan på ett inlägg från Carina...

Hej igen.

Eftersom det utlovade inlägget på bloggen har dröjt bra mycket längre än januari månad så inser jag att det är dags att göra en insats igen. Jag hade hoppats att Carina skulle leverera den här texten på bloggen, men hon har haft fullt upp med annat att göra de senaste månaderna.

I vilket fall som helst: Rapporten (eller snarare rapporterna, eftersom Frida skrev en separat rapport för lokal 7), är färdigställd och levererad till länsstyrelsen för genomläsning och omdöme. Sedan kan Carina och Frida mest troligt räkna med en del rättningskrav från länsstyrelsens sida innan den slutligen godkänns.

Under tiden så vilar inte Haparandabaneprojektet stilla. Carina har hållit föreläsning om grävningarna här på museet, och fler förfrågningar om föreläsningar kommer in till museet. Bildutställningen som Elinor arbetade med hösten innan hon slutade här på museet håller nu på att färdigställas av Carina och Frida, i samarbete med Henrik Ygge från museets publika avdelning. Utställningen planeras vara klar till sommaren 2009. Kanske kan det också bli fråga om att ställa ut en del av fynden i montrar.

Jag ska försöka att bevaka utvecklingen även i fortsättningen, även om jag inte längre är direkt inblandad i det som återstår av Haparandabaneprojektet. Min huvudsyssla just nu är att planera inför utredningar och smågrävningar till sommaren, så Haparandabanebloggen kommer litet vid sidan om. Jag hoppas också på något inlägg i bloggen från Carina där hon redogör för utgrävningens resultat, vad det lider.

Det får räcka så för den här gången. Det bör komma ett blogginlägg till innan sommaren. Åtminstone för att berätta om rapporten blivit godkänd, eller ej.

Ha det så gott.
Vi hörs!
/Olof

Inga kommentarer: